Kto je prítomný
Celkom je tu prítomných 2 užívateľov: 0 registrovaných, 0 skrytých a 2 anonymných. nikto nie je prítomný
Najviac tu bolo súčasne prítomných 178 užívateľov dňa St október 30, 2024 8:16 pm.
Prihlásenie
Posledná téma
Otázky a odpovede (SVK)
+28
Pivo sk
Kapi.L7
richmajster
Towanda
emiyl
Prohiller
nodhamm
conta
Bullet
Dark archer
Lawyee
silvia86
tuva
WerzynSVK
Redden
FANzNR
Buchster
Ghostbiker
Romano Proks
smrtan
gabberattack
Jozef Danko
hrdina
evee
Nathan5
skubo
Andrejko
Vlko
32 posters
Strana 7 z 13
Strana 7 z 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Re: Otázky a odpovede (SVK)
IRC: je to nieco ako POKEC, len s tym rozdielom ze na pripojenie nestaci internetova stranka(aspon to kedysi tak nebolo)
IRC je sluzba KLIENT/SERVER
Teda stiahnes si nejaky IRC klient, mnou oblubeny a asi aj najznamejsi mIRC klient. Spustis ho nastavis si svoje meno atd, pripojis sa na server, pripojis sa do miesnosti a to je asi tak vsetko z uplneho zakladu
IRC pouziva na ovladanie prikazy napriklad:
/join #[nazov kanalu]
/name [tvoj nick]
ale pre bezneho uzivatela uz v dnesnej dobe nie su az tak potrebne, vsetko za neho robia programy, ak by chcel niekto poradit co a ako tak napis na ICQ 258-034-161.
Ja si do mIRC instalujem este NNSCRIPT ktory trochu ulahcuje pracu s mIRC a trochu aj krajsie rozhranie a vzhlad.
IRC je sluzba KLIENT/SERVER
Teda stiahnes si nejaky IRC klient, mnou oblubeny a asi aj najznamejsi mIRC klient. Spustis ho nastavis si svoje meno atd, pripojis sa na server, pripojis sa do miesnosti a to je asi tak vsetko z uplneho zakladu
IRC pouziva na ovladanie prikazy napriklad:
/join #[nazov kanalu]
/name [tvoj nick]
ale pre bezneho uzivatela uz v dnesnej dobe nie su az tak potrebne, vsetko za neho robia programy, ak by chcel niekto poradit co a ako tak napis na ICQ 258-034-161.
Ja si do mIRC instalujem este NNSCRIPT ktory trochu ulahcuje pracu s mIRC a trochu aj krajsie rozhranie a vzhlad.
Buchster- Poslanec
- Počet príspevkov : 39
kliknes na kanal a pises, su rozne formy ako tam, niekto na to ma pluginy alebo samostatne aplikacie, niekto pouzivat webchat (www okno)
niekto je heslo, niekde nie, proste das nic a meno kanalu.
Jedna nevyhoda, ludia tam vidia tvoju ip.
Či si bol zvedavý na technologický proces ?
niekto je heslo, niekde nie, proste das nic a meno kanalu.
Jedna nevyhoda, ludia tam vidia tvoju ip.
Či si bol zvedavý na technologický proces ?
Anonymný- Anonymný
Super, ďakujem, takže v podstate nepotrebujem ako bežný užívateľ mIRC, ale super vysvetlenie Buchster, Rumpil.
takže najviac mi vyhovuje webchat...
a ešte čosi, aké kanály používame (Slováci a international)? kde ste najčastejšie ?
a nakoľko je to spoľahlivé, keď si tam každý môže dať hocijaké meno ?
viem, je tam IP síce..
takže najviac mi vyhovuje webchat...
a ešte čosi, aké kanály používame (Slováci a international)? kde ste najčastejšie ?
a nakoľko je to spoľahlivé, keď si tam každý môže dať hocijaké meno ?
viem, je tam IP síce..
Ghostbiker- Veľvyslanec
- Počet príspevkov : 509
na ucely erepublik ti asi staci webchat, aj ked ja jeho zastancom niesom... mne PC bezi 24/7 a mIRC tiez.. takze ak tam niesom pridem prebehnem co sa zhruba dialo ci nieco dolezite atd..
ale ja nechodim len na quakenet ale aj ine..kazdemu ako sa najviac paci..
tak o kanaloch ktorych viem ja je #perun(ten je uz len pre registrovanych/pozvanych), #erepublik.sk
a prave ako to funguje na tom #perun, musis si zaregistrovat ucet u quakenet a potom ked sa nalogujes zadas prikazd "/auth meno heslo" a mas tu svoju identitu nejak overenu
ale ja nechodim len na quakenet ale aj ine..kazdemu ako sa najviac paci..
tak o kanaloch ktorych viem ja je #perun(ten je uz len pre registrovanych/pozvanych), #erepublik.sk
a prave ako to funguje na tom #perun, musis si zaregistrovat ucet u quakenet a potom ked sa nalogujes zadas prikazd "/auth meno heslo" a mas tu svoju identitu nejak overenu
Buchster- Poslanec
to veľké červene pohybujuce na fore si si nevšimol ??? Dám to vari ešte väčšie :-D :-D ???
Anonymný- Anonymný
rumpil veď ja viem kde to je ale som chcel vedieť ako to funguje
s tým registrovaním, kanálmi atď
s tým registrovaním, kanálmi atď
Ghostbiker- Veľvyslanec
Takže som úplný začiatočník a budem potrebovať veľa pomoci(ale neznášam čítanie návodou kde je kopa zbytočností a len málo podstatných vecí):-D...1.otázka - prečo sme pod Poľskou vlajkou?!...2.otázka - kde je nemocnica(a stojí ozdravovanie nejaké prachy?)?...3.otázka - kde najlepšie(a najlacnejšie) nakúpiť jedlo?...4.otázka - čo robiť keď budem mať tieto veci hotové?...
FANzNR- Aktivny hráč
- Počet príspevkov : 55
1. Do navodu som dal ja iba podstatne veci, napr. pozri prvy amatersky navod :-D
2. Slovensko bolo pred casom napadnute madarskymi hordami.... oslobodzovacie vojny nam madari stopli...tak nas napadalo polsko a EDEN a ked konecne vyhrali, ide oslobodzovacia vojna na ich uzemi a teda malo madarov je zapojenych. resp dost ale uz nebojuju z domu ale museli pricestovat do polska, preto konecne vyhrame.
Ak by sme nevyhrali slovensko aspon jeden region do 23eho, tak K.O. hre...preco teraz nevysvetlim, to je na dlho
3. Nemocnice boli po vojne zburane... ale EDEN nam jednu kupi a sami si staviame vlastnu, uz mame asi 60%.
4. jedlo kupuj z trhu, v polsku nie je moc drahe ale ak si novacik poziadaj druzstvo o pomoc PMkou, ake druzstvo mas v navode alebo v uvitacej sprave od admina :-)
4. Potom treba budovat slovensko, ekonomiku, menu a dobitie ostatnych regionov.
5. kludne sa predstav do sekcie PREZENTUJTE SA, a tam sa viac rozdebatime a aj dozvieme o tebe..
sorry za preklepy, pisem v rychlosti....
2. Slovensko bolo pred casom napadnute madarskymi hordami.... oslobodzovacie vojny nam madari stopli...tak nas napadalo polsko a EDEN a ked konecne vyhrali, ide oslobodzovacia vojna na ich uzemi a teda malo madarov je zapojenych. resp dost ale uz nebojuju z domu ale museli pricestovat do polska, preto konecne vyhrame.
Ak by sme nevyhrali slovensko aspon jeden region do 23eho, tak K.O. hre...preco teraz nevysvetlim, to je na dlho
3. Nemocnice boli po vojne zburane... ale EDEN nam jednu kupi a sami si staviame vlastnu, uz mame asi 60%.
4. jedlo kupuj z trhu, v polsku nie je moc drahe ale ak si novacik poziadaj druzstvo o pomoc PMkou, ake druzstvo mas v navode alebo v uvitacej sprave od admina :-)
4. Potom treba budovat slovensko, ekonomiku, menu a dobitie ostatnych regionov.
5. kludne sa predstav do sekcie PREZENTUJTE SA, a tam sa viac rozdebatime a aj dozvieme o tebe..
sorry za preklepy, pisem v rychlosti....
Anonymný- Anonymný
okej...ďakujem za rýchlu odpoveď,som najedený,mám prácu aj som trénoval...hádam sa v tomto rýchlo zabehnem,potom zoženie určite aspon 3-5 ludí...ale ešte mam pár otázok,napr : 1.čo je to EDEN?...2.čo je to družstvo a kde ho nájdem?...a to je asi tak všetko...a ešte jedna otázočka...ked 23 nevybojujeme nič tak je už totálny koniec?...už nebude šanca vybojovať územie späť?...
FANzNR- Aktivny hráč
EDEN je medzinarodna vojenska dohoda pokial sa nemylim... ti ktori ju podpisali sa zaviazali chranit samy seba navzajom a ak niekoho prepadnu zaviazali sa ze im pomozu vybojovat uzemie nazad a zaplatit im nemocnicu...
Svojpomocne Druzstvo je organizacia ktora ma za ulohu pomahat novacikom s jedlom/zbranami alebo s cim bude treba, vacsinou hmotna pomoc, tu nehmotnu pomoc najdes tu alebo na IRC
25. su volby alebo tak nejak a ked sa dnes o polnoci vybojuje v Resistance War Slovensko nazad, kazdy clen vlady ktory sa bude nachadzat na uzemi, sa opat ocitne vo svojom povodnom postaveni, po volbach uz je s tym ale problem, neviem presne ako to funguje hratm to 2 tyzdne a este som sa s tym nestretol.
Svojpomocne Druzstvo je organizacia ktora ma za ulohu pomahat novacikom s jedlom/zbranami alebo s cim bude treba, vacsinou hmotna pomoc, tu nehmotnu pomoc najdes tu alebo na IRC
25. su volby alebo tak nejak a ked sa dnes o polnoci vybojuje v Resistance War Slovensko nazad, kazdy clen vlady ktory sa bude nachadzat na uzemi, sa opat ocitne vo svojom povodnom postaveni, po volbach uz je s tym ale problem, neviem presne ako to funguje hratm to 2 tyzdne a este som sa s tym nestretol.
Naposledy upravil Buchster dňa Po november 16, 2009 11:10 pm, celkom upravené 1 krát.
Buchster- Poslanec
FANzNR : nieco o EDEN najdes tu... http://wiki.erepublik.com/index.php/EDEN
Svojpomocne druzstvo najdes v erepubliku.. staci zadat do "Search Citizen"... napis im spravu o co ziadas a poslu ti co budu mat.. samozrejme s mierou..
Svojpomocne druzstvo najdes v erepubliku.. staci zadat do "Search Citizen"... napis im spravu o co ziadas a poslu ti co budu mat.. samozrejme s mierou..
Redden- Aktivny hráč
- Počet príspevkov : 60
a kedy sa zmením z prisťahovalca na občana?...a sú napríklad niekde dejiny nášho krásneho štátu?:-)...PS : máme šancu poraziť maďarov?...
FANzNR- Aktivny hráč
1.
Nuž šancu poraziť Maďarov nemáme - je ich približne 100* viac ako nás - našim cieľom je iba ich vymazať z mapy.
2.
Dúfam, že neočakávaš, že Ti každý bude ešte raz písať to čo máš v uvítacej správe (často to nebude čas a nie neochota)?
Samozrejme to čo v správe nemáš sa Ti pokúsili zodpovedať. Je tu teraz husto, pretože sa pokúšame oslobodiť naše územie spod maďarskej okupácie.
3.
Prisťahovalec - to je len označenie na fóre, nie v hre.
Dejiny sú rozpísané vo viacerých témach nášho fóra a zatiaľ nikto nemal síl spojiť ich do celku. Pokiaľ budeš totižto aktívnym hráčom, tak viacej času budeš venovať rôznym nástrojom a komunikácii ako tým zopár klikom v hre.
4.
Vítam Ťa v hre.
5.
Si na úplnom začiatku, takže prvý týždeň skúmaj hru a kontaktuj hráčov/návody. V tomto štádiu moc možností ešte nemáš a preto využi čas na skúmanie možností - napr. nástrojov, ktoré Ti uľahčia hru neskôr. Po Tvojom zabehnutí dostaneš pravdepodobne aj iné možnosti komunikácie a prístupu na fórum k dispozícii.
Nuž šancu poraziť Maďarov nemáme - je ich približne 100* viac ako nás - našim cieľom je iba ich vymazať z mapy.
2.
Dúfam, že neočakávaš, že Ti každý bude ešte raz písať to čo máš v uvítacej správe (často to nebude čas a nie neochota)?
Samozrejme to čo v správe nemáš sa Ti pokúsili zodpovedať. Je tu teraz husto, pretože sa pokúšame oslobodiť naše územie spod maďarskej okupácie.
3.
Prisťahovalec - to je len označenie na fóre, nie v hre.
Dejiny sú rozpísané vo viacerých témach nášho fóra a zatiaľ nikto nemal síl spojiť ich do celku. Pokiaľ budeš totižto aktívnym hráčom, tak viacej času budeš venovať rôznym nástrojom a komunikácii ako tým zopár klikom v hre.
4.
Vítam Ťa v hre.
5.
Si na úplnom začiatku, takže prvý týždeň skúmaj hru a kontaktuj hráčov/návody. V tomto štádiu moc možností ešte nemáš a preto využi čas na skúmanie možností - napr. nástrojov, ktoré Ti uľahčia hru neskôr. Po Tvojom zabehnutí dostaneš pravdepodobne aj iné možnosti komunikácie a prístupu na fórum k dispozícii.
a kolko je vlastne slovákov?...ako nechcem vás otravovať zbytočnými otázkami(viem že pre vás sú to totálne banality a proste viete kde máte hladať takéto informácie,ale ja som nováčik a chcem sa do tejto hry zapojiť pomerne dosť aktívne,lebo to vyzerá fakt na hru ktorá neomrzí)...a preto sa budem dalej pýtať a dúfať že sa vždy nájde niekto kto odpovie, pomôže...dalsia otázka : je nefér vytvorit si viacero postáv na jednom pc?...lebo nepáči sa mi že by nás mal niekto z juhu okupovať...lebo v európe (aspon podla mapy)sme jediný štát ktorý je kompletne obsadený inými štátmi...
FANzNR- Aktivny hráč
Je proti pravidlám mať viacero hráčskych kônt- ako sa vysporiadaš s pravidlami je Tvoja osobná vec. Nikto z nás Ti nebude odporúčať porušovať pravidlá.
Aktívnych je málo - asi toľko (o trošku menej) ako registrovaných tu na fóre.
Aktívnych je málo - asi toľko (o trošku menej) ako registrovaných tu na fóre.
multy ucty su definovane hrou na jednej ip ALE HLAVNE NA JEDNEJ MAC ADRESE, a ich zneuzivanie.
podstatna je mac adresa (kazda sietovka v pc je ina mac napriklad :-D )
Anonymný- Anonymný
Ked mas napriklad opravdovu sestru ktora by tiez chcela hravat tak neni problem. Inac ziadne presuny a kontakty, ziadne spolocne zamestnavanie atd. Za klasicke multy, podvody a tunelovania prachov je samozrejme BAN. Neodporucam.
P.S. Inac, Vitaj medzi nami :-)
P.P.S. A ak mozes tak napis ako si sa dostal k tejto hre
P.S. Inac, Vitaj medzi nami :-)
P.P.S. A ak mozes tak napis ako si sa dostal k tejto hre
smrtan- Admin
- Počet príspevkov : 833
okej ja som sa len pýtal...a som rád že k tomu zaujal okamžite stanovisko aj prezident krajiny...čiže slováci hrajú fér,jak vždy!...
FANzNR- Aktivny hráč
ten neuveritelný spôsob ako som sa dostal k hre som opísal v tom opise užívatelov či čo to je...som to už dvakrát pozeral a zase som to zabudol:-(:-(...
FANzNR- Aktivny hráč
Vitaj v hre, veľmi sa mi páči tvoj prístup
tak ak budeš mať otázky, kľudne ich adresuj aj mne, keď budem mať čas, tak ti odpoviem
A hlavne nalákaj nejakých zaujatých nováčikov, ktorí budú aktívni
tak ak budeš mať otázky, kľudne ich adresuj aj mne, keď budem mať čas, tak ti odpoviem
A hlavne nalákaj nejakých zaujatých nováčikov, ktorí budú aktívni
Ghostbiker- Veľvyslanec
ok,ak bude otázka,tak sa samozrejme budem pýtať...a už včera som skúšal nalákať dvoch ludí,hádam ich dneska dotiahnem do úspešného konca:-)..
FANzNR- Aktivny hráč
FANzNR, pouzivaj statny reflink - hned ho tu postnem!
smrtan- Admin
- Počet príspevkov : 833
rumpil napísal:multy ucty su definovane hrou na jednej ip ALE HLAVNE NA JEDNEJ MAC ADRESE, a ich zneuzivanie.
rumpil, mozno som nedaval v skole pozor, ale mohol by si mi vysvetlit, ako by sa oni dostali k mojej mac adrese? Je pravda, ze kazdy pocitac ma inu mac adresu (ktoru si mimochodom mozes lubovolne menit), ale tvoju mac adresu zahodi uz prvy router za ktorym si. Mac adresa sa vobec v IP paketoch neodosiela
tuva- Aktivny hráč
- Počet príspevkov : 51
Strana 7 z 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Strana 7 z 13
Povolenie tohoto fóra: